De populaire seksstandjes

Wat zijn de populairste seksstandjes?

Seks kun je op verschillende manieren met elkaar beleven. Er zijn diverse standjes waarin je seks kunt hebben. Er zijn een viertal basisstandjes op te noemen die het meest populair zijn onder mensen. Uiteraard bepaal je zelf welk standje jij lekker vindt en waar je het meeste van geniet!

Missionarishouding

Dit is het bekendste standje en wordt wereldwijd misschien wel het meest uitgevoerd. Bij de missionarishouding ligt de man bovenop de vrouw. De vrouw ligt met haar benen open, terwijl de man steunt op zijn handen. De man leunt zachtjes op zijn knieën en ellenbogen waardoor hij niet met zijn gehele gewicht op de vrouw hoeft te leunen. Vervolgens kan de penis in de vagina van de vrouw worden gebracht.

Amazonestandje

Bij het Amazonestandje is het juist anders. Tijdens dit standje ligt de man op zijn rug en zit de vrouw bovenop hem met haar gezicht naar de man toe. Tijdens het Amazonestandje wordt de man als het ware bereden door de vrouw. Daarmee wordt een verwijzing gemaakt naar de vrouwelijke krijgers uit de Griekse mythologie. Het voordeel van dit standje is dat de vrouw het tempo van de penetratie bepaald. Bovendien kan de clitoris hierdoor optimaal gestimuleerd worden.

populaire positie maar wel uitdagend

Lepelen

Als je kiest voor Lepelen, dan liggen zowel de man als de vrouw op hun zij, met hun gezicht dezelfde kant op. De penis wordt eenvoudig in de vagina gebracht als het bovenbeen iets wordt opgetild. De knieën zijn gebogen en de billen wordt tegen het onderlijf aangedrukt. Voor beide partners is het mogelijk om tijdens dit standje heen en weer te bewegen. Niet voor niets wordt dit standje ook wel ‘lepeltje lepeltje’ genoemd.

Op zijn hondjes

Op zijn hondjes is eveneens een populair seksstandje. De vrouw gaat in dit geval op haar handen en knieën zitten. De man knielt achter de vrouw neer en penetreert haar, terwijl de heupen van de vrouw worden vastgehouden. De man kan er voor kiezen om zijn benen binnen of buiten de dijen van de vrouw te plaatsen. De clitoris en borsten van de vrouw kunnen optimaal gestimuleerd worden en bovendien wordt de G-spot uitermate geprikkeld. Sommige mannen vinden het ook fijn om seksspeeltjes te gebruiken. In de volksmond wordt dit standje ook wel ‘doggy-style’ genoemd.